Odlingsakademien 2.0

Odlingsakademien är ett projekt som vill skapa odlingsglädje. Syftet med satsningen är att medverka till ännu högre grad av självförsörjning och odlingskunskap, bidra till utvecklad företagsamhet och öka medvetenheten om hur vi på ett konkret sätt kan leva mer hållbart.

Odlingsakademien 2.0

Odling som livsstil

Odlingsakademien 2.0 är ett leaderprojekt som drivs av Astrid Lindgrens Hembygd, finansiering sker via EU och den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och projektet sjösattes år 2022. Det har sin grund i projektet Odlingsakademien – Odling som livsstil som drevs 2019-2020.

Under året arrangeras föreläsningar, workshops, skördefest och andra typer av aktiviteter. Mer information om vad som händer inom Odlingsakademien hittar ni på projektets egen blogg. 

Kontakt

Projektledare för Odlingsakademien är Helena Styrbjörn

Helena Styrbjörn

odlingsakademien@alhembygd.se

070-688 28 97

Gemensam odlingsglädje

Hör av dig till oss

Har du förslag och önskemål om aktiviteter? Är du en odlare som vill dela med dig av ditt kunnande på något sätt? Eller kanske en förening som har idéer om hur vi kan samarbeta inom odling och självförsörjning? Tveka inte att höra av dig till oss! Vilka aktiviteter vi kommer genomföra avgörs genom vilka resurser och behov som finns i området. Vi kommer lägga ut information om projektet och planerade aktiviteter på bloggen www.odlingsomlivsstil.com 
Odlingsakademien finns även på Instagram.

Skördefest

Under Odlingsakademiens första säsong anordnades en gemensam skördefest som du kan ta del av genom filmen nedan.